Dønnum debuterte i Eliteserien!  Dønnum debuterte i Eliteserien!
Publisert: 18.07.2017
Fire år etter han forlot Eidsvold Turn for å jobbe seg oppover i Vålerenga-systemet, debuterte Aron Dønnum i Eliteserien mandag kveld da han kom inn 21 minutter før slutt borte mot KBK.
 
Å ta stegene gjennom Vålerengas yngre lag, opp i A-stallen og videre inn i Eliteserien er utrolig vanskelig, men mandag gikk drømmen i oppfyllelse for eidsvollingen Aron Dønnum. 21 minutter før slutt i bortekampen mot Kristiansund, kom kantspilleren inn som innbytter til sine første minutter på øverste nivå i norsk fotball. 19-åringen ble dermed den første Turn-spilleren som har tatt steget opp i toppen siden Stian Ringstad debuterte for LSK i 2009.
 
Martin Trøen var Sogndal-spiller i årene etter Ringstads debut, men fikk aldri kamper på øverste nivå. 19 år gamle Dønnum spilte for EIF før han ble Turn-spiller og var innom 13-, 14- og 16-årslaget. Foran 2013-sesongen ble han snappet opp av Vålerenga hvor han har avansert gjennom systemet, og i desember i fjor fikk han proffkontrakt og plass i A-troppen. Både Kjetil Rekdal og Ronny Deila har vist og uttalt at de har stor tro på eidsvollingen. 
 
 
Aron Dønnum her fra en kamp mot gamle lagkompiser i Eidsvold Turn i junior-NM i 2015 
 
Google Translate
select