En sterk og viktig seier  En sterk og viktig seier
Publisert: 17.09.2017
 
Damelaget tok imot tabelltoer Aurskog/Høland på kunstgresset ved hallen tirsdag kveld. Etter å ha ledet tabellen for en liten stund siden, var damelaget nede på en tredjeplass. Lagene har møttes to ganger tidligere i sesongen, og begge gangene har endt med A/H seier. For å henge med i tetstriden var det viktig for Turndamene å ikke tape denne kampen.
  
Allerede fra første spark på ballen så vi at Turndamene var på hugget. Pasningene satt og bevegelse uten ball var god. Turn hadde ballen desidert mest og skapte et par målsjanser. Skuffelsen var selvfølgelig stor da Aurskog / Høland tok ledelsen etter 20 min og beholdt ledelsen ut omgangen tross godt spill av Turn. Aurskog var frempå ved flere anledninger. En god Thea Wolden leste spillet godt og brøt flere angrep for Aurskog. Keeper Stine Krosnæs vartet også opp med et par gode redninger som holdt Turn inne i kampen.
 
I den andre omgangen skapte Turn flere gode sjanser, og etter et frispark fra June dukket Jorun opp og satte inn utlikningen. Dette var med på å gi våre damer ny giv, samtidig som Aurskog/Høland virket rystet. I det 79 min. klemte Charlotte i vei ett velplassert skudd som gikk i bue over en offensiv keeper som sto litt langt ute. Og dermed var kampen snudd, og Turn var i føringen. Fire minutter senere kommer Charlotte seg fri på venstre kanten og legger et perfekt innlegg til Silje som styrer den på direkten rett i mål. 
  
En strålende fornøyd Jan Åge Leonsen uttalte dette etter kampen:
"-I denne matchen er vi på allerede fra vi går ut av garderoben til oppvarming. Vi skulle stresse dem med høyt og aggressivt press og hindre avslutninger fra skytterne deres. Offensivt skal vi spille direkte langs bakken med tempo. Jeg synes vi er uheldige som ligger under etter første 45. Vi jobber godt og skaper sjanser i en jevnspilt første omgang.
I pausen er resepten " opp med huet og mer av det samme, så vinner vi!" Vi måtte fortsette å flytte bein da Aurskog tydelig var slitne. Vi maler de sakte men sikkert i senk i andre omgang og viser en herlig innsatsvilje og lagmoral. Det resulterer i en deilig og fortjent seier. Nå har vi lagt lista, denne matchen skal gjenskapes allerede på tirsdag borte mot Borgen."
 
Neste hjemmekamp blir mot Fjellhamar tirsdag 3. Oktober kl.20.15
 
Fakta fra kampen:
0-1, 20 min
1-1, 57 min, frispark fra June, Jorunn scorer
2-1, 79 min, pasning fra Helene, Charlotte scorer
3-1, 83 min, innlegg fra Charlotte, Silje scorer
 
Bytter:
35 min, Helene inn for Stine
46 min, Frida inn for Susann,
68 min, Anniken inn for June, Hedda inn for Kristine
85 min, Stine inn for Charlotte.
Google Translate
select