Før kampen: Kvik Halden - Turn  Før kampen: Kvik Halden - Turn
Publisert: 04.05.2018
Allerede i fjerde serierunde kommer det som kanskje er sesongens tøffeste oppgave for Eidsvold Turn. Lørdag venter opprykksfavoritt Kvik Halden til årets første gresskamp i Østfold.
 
Helt siden avdelingoppsettet ble klart i desember og fram mot seriestart spådde spillselskapene og de fleste eksperter at Kvik Halden var favoritt i 3. divisjon avdeling 2 med Eidsvold Turn som den største utfordreren. Allerede i fjerde serierunde kommer sesongens kanskje tøffeste utfordring for Turn-leiren når de lørdag setter seg på bussen med kurs for Østfold, Halden og årets første gresskamp på Halden stadion.
 
Kvik Halden rykket ned da 2. divisjon ble halvert i 2016 og ble nektet opprykk på første forsøk av et godt Moss i fjor. Nå er ambisjonene igjen soleklare og enkle for Kvik og trener Kent Bergersen: opprykk til 2. divisjon. For å nå målet har laget i vinter blant annet hentet spillere fra Færøyene og Canada. Like viktig var det nok at 3. divisjons kanskje beste spissduo, Björn Berglund og Øystein Lundblad Næsheim, valgte å bli i Halden. 
 
Turn har åpnet sesongen med full pott på tre kamper , og nå er både Piotr Gawecki og Markus Furseth tilbake fra skader. Det betyr tøff kamp om plassene foran lørdagens toppkamp. Kvik Halden åpnet med å slå Skjetten før det ble tap hjemme mot et sterkt LSK 2 og 1-1 mot Lørenskog på Rolvsrud. Turn og Kvik Halden møttes senest i 2. divisjon i 2014. Da vant haldenserne begge oppgjørene.
 
- Jeg har sett Eidsvold sine kamper, og jeg er helt sikker på at vi kan slå dem hvis vi kommer opp på vårt toppnivå, men da må vi forbedre oss fra hva vi har vist så langt i sesongen. Vi må opp med aggressiviteten defensivt, vi må ha et mer kompakt lag når vi forsvarer oss, vi må være konsentrerte i 90 pluss minutter, offensivt må vi ha større tempo i ballen, det må gå fortere fremover og vi må ikke minst være mer effektive når vi får sjansene. Dette ser ut til å være en meget sterk 3. divavdeling, og det blir mange jevne kamper, sier Kvik Halden-trener Kent Bergersen til klubbens hjemmeside.

 
 
Google Translate
select