Før kampen: Lørenskog - Turn  Før kampen: Lørenskog - Turn
Publisert: 30.08.2019
Lørdag er det klart for toppkamp og lokaloppgjør når Eidsvold Turn reiser sørover på Romerike for å møte tabelltoer Lørenskog. Laget håper mange eidsvollinger tar turen!
 
Det begynner så smått å dra seg til for en spennende innspurt i Fotball-Norge, og selv om det fortsatt er lenge igjen av sesongen, vil alle som ser tabellen skjønne at lørdagens lokaloppgjør på Rolvsrud er viktig. Serieleder Eidsvold Turn med 44 poeng på 17 kamper gjester Lørenskog som har 43 poeng på like mange forsøk. Mye skal skje om ikke et av disse to lagene spiller 2. divisjonsfotball i 2020.
 
For to og en halv måned siden endte det første møtet mellom de romeriksklubbene denne sesongen med 4-0-seier til Turn på Myhrer. I en kamp der både André Trandum Nordlie og Stian Teksum pådro seg langvarige skader før pause, eksploderte kampen etter hvilen med fire kjappe Turn-mål. Siden den gang har faktisk ikke Lørenskog avgitt et eneste poeng.
 
Laget som også i fjor kjempet lenge om opprykk til 2. divisjon har virkelig imponert den siste tiden med blant annet sterke borteseirer over Rommen, Nordstrand, Spjelkavik og sist Molde 2. Toppscorer Riki Alba ble helten på Aker stadion med to mål, men fredag kom nyheten om at han ikke fullfører sesongen i Lørenskog, men melder overgang til hardtsatsende Fredrikstad. Tidligere Turn-spiller Piotr Gawecki blir heller ikke å se lørdag da han er skadet.
 
At det er stor interesse for lørdagens kamp vises blant annet ved at Norsk Tipping denne uka spilte inn podkast på Myhrer og RB hadde besøk fra Lars Jørgen Mork og Lørenskog-keeper Ole Martin Drevland i Romeriksball. Lørenskog markerer også at de feirer 90 år denne lørdagen og markerer blant annet dette med showkamp. Turn håper også mange eidsvollinger tar turen til Rolvsrud for å støtte gutta!
 
 
 
Google Translate
select