Før kampen: Østsiden - Turn  Før kampen: Østsiden - Turn
Publisert: 01.06.2018
Mai er blitt til juni og sesongen begynner å sette seg. Turn leder sin 3. divisjonsavdeling, men får en ny tøff utfordring lørdag når Østsiden venter på gress i Fredrikstad.
 
Kampen mot Gjelleråsen forrige helg var nummer sju for året, og Turn starter juni måned med nok en bortetur til Østfold. Det betyr at tre av fire bortekamper i fylket der Sarpsborg for tiden er storebror vil være unnagjort allerede 2. juni. Alt tyder på nok en jevn og tett batalje slik det var mot Kråkerøy (3-2-seier på overtid) og mot Kvik Halden (1-1) på Østsiden idrettsplass lørdag. Den siste bortekampen i Østfold spilles forøvrig mot Selbak 15. juli.
 
Etter sju kamper står Østsiden med én seier og kun ett tap - med andre ord har hele fem av kampene endt uavgjort. Laget var også ubeseiret fram til forrige helg da det ble 3-2-tap mot Lørenskog på Rolvsrud. Eidsvollinger vil kanskje kjenne igjen Marius Pierau, med en fortid i Turn, som nå spiller på Østsidens midtbane, men aller mest kjent er nok likevel assistenttrener Raymond Kvisvik som også bidrar banen for klubbens rekruttlag.
 
Turn og Østsiden har ikke møttes siden år 2000. Turn endte da på åttendeplass i 2. divisjon, men siden seriesystemet skulle legges om måtte laget ut i kvalifisering for å berge plassen. Kun vinneren ville overleve i puljer a tre lag der Turn åpnet med å slå 3. divisjonsvinneren Østsiden 4-1 på Myhrer. Med 3-1-seier borte mot Runar få dager senere ble det fortsatt spill på nivå tre for Turn i den nærmest halverte 2. divisjon i 2001. 
 
 
 
Google Translate
select