03.09.2021
author Eidsvold Turn På Nett

Sverres fotballinfo - del 8 2021!

Sverre Nordhaug har hatt en rekke roller i Turn og i norsk fotball i en årrekke og har blant annet blitt til Kongens fortjenestemedalje. Her kan du lese hans oppsummering av fotball fjernt og nært!
 
Fotballinfo nummer 8 i 2021 -  i hovedsak om Eidsvold Turn Fotball skrevet og formidlet av Sverre Nordhaug - 92402882 - rsnordhaug@gmail.com. Neste utgave følger om ikke lenge!
 
Det smakte godt med en Turn-seier igjen da Bærum ble slått 3-1 på Myhrer forrige helg. Siden har det blitt 1-1 borte mot Senja. I 7. divisjon er Bøn nummer 3 på tabellenog EIF 2 nummer 4. I 8. divisjon er Turn 3 sist. I sjuerserien leder Bøn 3 mens Nordre Eidsvoll er sist. I 3. divisjon for kvinner har Turn dessverre trukket laget da flere av jentene nå er opptatt med studier og utdannelse. I sjuerserien ligger Bøn på fjerdeplass.
 
Så litt om lagene rundt oss: Imponerende av LSK å innta en 3. plass på eliteserietabellen kun tre poeng bak Bodø/Glimt som leder. Ull/Kisa gjør det også veldig bra nå, og ligger på en 7. plass i Obos-ligaen. Det er også spennende å følge med i 3. divisjon. Som tidligere omtalt er det flere gode ag fra Innlandet som spiller i denne divisjonen, og som kjemper om å komme seg opp igjen i seriesystemet. Vinneren her vil fort havne i avdelingen til Turn neste år. Derfor er det litt ekstra moro å følge med her. Det er også spennende å følge med FUVO som er den tredje beste klubben på Øvre Romerike. 
 
Tilbakeblikk 1970-79 - Eidsvold Turns storhetstid: 
 
 
 
Re-åpning av Trasop - fotballbanen på Styri søndag 12. september klokka 12!
 
Endelig kan Styri og omegn vel glede seg over å kunne re-åpne fotballbanen på Trasop! Pandemien har satt en stopper for det til nå, men som nevnt i tidligere i Fotballinfo er det Steinar Larsen som skal ha den største takken og æren for at den gamle humpete og harde leirbanen har blitt til en trivelig og fin ballslette, og attpåtil med ordentlige mål. Før i tida var vi fornøyd om vi fikk spikret fast en planke til overliggeren på målet. Det var da en utrygg måte å stå i mål på for målmannen. Rett som det var falt planken ned, og i de fleste tilfellene kom målmannen uskadd fra det. Moro var det lell! Det må tas med at uten en positiv grunneier, Aina Enger, hadde det vært vanskelig å fått til denne fine banen til bruk for ikke bare fotball, men også til lek og moro.
 
Det er kort vei til Trasop fra parkeringen ved Febura. Et lite og fint turmål - ikke minst for familier med små barn. Det står også krakker med bord der. Fra Trasop er det fine turstier innover Styrimarka til Bokkedalen. En liten fin rundtur er å ta stien nordover fra Trasop et lite stykke til Åslettavegen, og gå ned til Februa igjen. Også fin sti fra banen opp til Engertoppen med fin utsikt. I nærhet av banen er det også gode bademuligheter på «Åborberget» samt fiske i Jøndalsåa. På 1950- og 60-tallet var det stor aktivitet her nesten hver kveld om sommeren med blant annet seriespill mellom lag fra Styriområdet som var inndelt i søndre, vestre, nordre og østre. Frilseth hadde også med lag. Tidligere Styri IL var arrangør, og det var referat fra kampene, resultatlister, målscoreroversikt og tabeller i «skrivet» Styri Sport som Styri IL ga ut.
 
Markering av åpningen blir en kamp på 2x15 minutter mellom gågruppa Gofoten og tidligere medlemmer i nedlagte Styri IL. Skikkelig «gubbekamp» med blanding av både 70-og 80-plussere i alder. Her satses det på gå og stå-fotball. Men noen kan overraske både med lissepasninger og god målteft. Vi savner flere påmeldinger fra medlemmene i tidligere Styri IL. Det er ikke for sent å melde seg på til Sverre på 924 02 882 eller epost rsnordhaug@gmail.com. SIL-gutter! Velkommen som deltager/spiller- eller bare heiagjeng søndag 12. september klokka 12! Dette innholdet er skrevet ut fra http://www.etf-fotball.no