Sverres fotballinfo - del 6 - 2022!    Sverres fotballinfo - del 6 - 2022!
Publisert: 25.05.2022
Sverre Nordhaug har hatt en rekke roller i Turn og i norsk fotball i en årrekke og har blant annet blitt til Kongens fortjenestemedalje. Her kan du lese hans oppsummering av fotball fjernt og nært!
 
Fotballinfo nummer 6 i 2022 - i hovedsak om Eidsvold Turn Fotball skrevet og formidlet av Sverre Nordhaug - 92402882 - rsnordhaug@gmail.com. Neste utgave følger om ikke lenge!

Turns G19-lag i Interkrets-serien fortsetter seiersrekken. Etter å ha slått ut selveste Rosenborg i 2.runde har laget møtt tabellnabo Follo på eget gress 19.mai. Det ble ny Turn-seier med 2-0 og tredjeplass på tabellen etter fem kamper. Skeid leder avdelingen med 13 poeng. KFUM inntar 2. plassen med 12 poeng etter 4 kamper. I 3. runde i NM i juni venter Stabæk for juniorene.

Kongsvinger ble Turns motstander i 2.runde NM menn. Kampen er satt opp til 23.juni på Myhrer. Av lagene rundt oss kan opplyses at Ull/Kisa møter Grorud, LSK skal nordover og møte Junkeren, Gjøvik-Lyn får besøk av Strømsgodset og Elverum tar imot HamKam. Hjemmekamp på Myhrer stadion lørdag 28. mai klokka 15mot Levanger - «Ta deg en tur og få en god fotballopplevelse!»

Seniorfotballen nedover i divisjonene i Eidsvoll: Bøn topper 6. divisjon etter 6 kamper. Det er ingen lag fra Eidsvoll med i 5. divisjon i år. Men kanskje neste år? Bøn har møtt sine to hardeste konkurrenter i Hvam og Fjellhamar og slått begge på bortebane. 1-0 over Hvam og 4-3 over Fjellhamar 2. Bøn har 15 poeng, Hvam og Fjellhamar 12 poeng. Her blir det jevnt og spennende utover.

7. divisjon: Gjelleråsen 2 leder etter 4 kamper med 12 poeng. EIF 2 ligger som nummer to med 9 poeng mens nummer tre tre er Hauerseter 2 med 7 poeng.
8.divisjon: Bøn FK gjør det bra med andrelaget også og inntar ledelsen i denne divisjonen etter 4 kamper. Full pott med 12 poeng. Nummer to er R&Å 2 med 10 poeng og Kløfta 2 nummer tre med 9 poeng.
9.divisjon avdeling 1: Ingen lag fra Eidsvoll med her
9.divisjon avdeling 2: Gøy her. Hurdal IL satser friskt og fikk fin omtale i EUB  i forbindelse med kampen mot naboen i syd, Eidsvold IF, for kort tid siden. Hurdal har inntatt tabell-ledelse etter 3 kamper med 7 poeng. EIF 3 er sist. Breddefotball på sitt beste. Fotballinfo ønsker gutta i Hurdal lykke til videre utover fotballsesongen!

Bøn FK er nummer tre i sjuerserien for kvinner etter fem kamper med 13 poeng. LSK 3 ligger på topp med 15 poeng. Bøn og Gjerdrum ligger bare 2 poeng etter LSK. Her blir det spennende utover.

Gladnyhet for dommersektoren i Turn! Ikke noe er bedre enn at Terje Juven fra Nordre Eidsvoll IL er tilbake som dommeransvarlig for Turn. Terje har også innehatt denne rollen i Turn for noen år tilbake. Her har klubben skaffet seg en dommerutvikler av ypperste klasse. Fotballinfo ønsker Terje lykke til med jobben! Rekruttering, kursing og oppfølging av klubbdommere er noen av de viktigste arbeidsoppgavene for en dommeransvarlig. Et av målene er blant annet å få flere klubbdommere til å melde seg på som rekrutteringsdommere for kretsen og eventuelt deretter bli kretsdommer. Det overordene målet er jo å få flere dommere i klubben.

Litt mer info om dommersektoren: Dommerstigen til Norges Fotballforbund er slik: 1.Klubbdommer 9-er, 7-er og 5-er fotball for å nevne noe, 2. kretsdommer 3. og 4. divsjon og lavere, 3. forbundsdommer Eliteserien, Toppserien, Obos-ligaen, 2. divisjon menn, 4. FIFA-dommer (Landskamper og alle større internasjonale turneringer). Det er bare noen få FIFA-dommere fra hvert land.

Kan også opplyse om at dommerne blir fulgt opp av dommerveiledere i noen kamper. Veileder har samtale med dommer (eventuelt trio) etter kampen hvor det foregår en gjennomgang av kampledelsen. Kort nevnt: Her blir både de gode prestasjoner nevnt og de områder dommeren kan forbedre. Veilederne er også inndelt etter samme stige som for dommerne. Ut fra de rapportene (eget skjema) som sendes fra veileder til forbund eller krets etter en kamp, foretas det en vurdering/rangering av dommerkomite/kretsens dommerveileder både under og etter sesongen.

Rengering av dommere: Det er med dommerne som med lagene. De beste dommerne i for eksempel 3. divisjon rykker opp til 2. divisjon og de dårligst rangerte må dømme i en lavere divisjon med mulighet for å prestere godt nok til å rykke opp igjen. Det samme gjelder også for assistentdommerne. Til hver sesong oppnevnes et begrenset antall dommere til hver divisjon, blant annet for at dommerne skal få et best mulig kamptilbud på det høyeste nivå de dømmer.

Dommerantallet i hver divisjon i toppfotballen: Det kan opplyses at det til Toppserien er oppnevnt 8 dommere til årets sesong. Til Eliteserien 17 dommere og til Obos-ligaen 15. Til 2. divisjon 29 dommere. Akershus Fotballkrets har én dommer i Eliteserien: Christian Moen fra Løvenstad. I Obos-ligaen to dommere: Eivind Bodding fra Haga og Jørgen Haugen fra Kurland. I 2..divisjon er det tre dommere fra Akershus: Anders Bodding fra Haga, Hakan Catalgøl fra Løvenstad og Marius Bye fra Aurskog-Høland. God representasjon i toppfotballen fra AFK!

«Mitt innlegg» levert av Sverre Nordhaug: Kopi av kommentar til VG 3. mai 2022 vedrørender spørsmål om dato for cupfinalen for menn. Høst eller vår?

Cupfinalens plass er om høsten! Gjelder begge kjønn. Dette er jo fotballsesongens höjdare. Ikke tukle mer med kampdato for finalen. Forslag: Hva med å legge 1.og 2. kvalifiseringsrunde til høsten slik at alle er klare for 1. runde som da kan starte for eksempel i mars før første serierunde i Toppfotballen? En gøyal sesongåpning!

Kan ikke det være en fin innledning for både toppfotballklubbene og de som er kvalifisert til cupspill i de ordinære rundene? Det betyr også et lengre strekk i cupspill for de som når oppover i rundene. Fortsatt god fotballsesong!
 
Landskamper Nations League: Gruppe 4: 2. juni Serbia - Norge, 5. juni Sverige - Norge, 9. juni Norge - Slovenia, 12. juni Norge - Sverige, 24. september Slovenia - Norge, 27. septe,mber Norge - Serbia. De andre nordiske landene er plassert slik: Danmark i gruppe 1 med Frankrike, Kroatia og Østerrike. Island i gruppe 2 og Finland i gruppe 3.

Status etter kamper denne uka: I 3. og 4. divisjon menn. Gjelleråsen har tatt ledelsen i 3. divisjon mens FUVO er nummer seks. I 4. divisjon leder Skedsmo klart med 25 poeng. Raumnes & Årnes slo EIF 1-0 mens Turn 2 tapte den målrike kampen mot Gjelleråsen 2. Begge lag ligger utsatt til på nedre halvdel av tabellen nå. EIF er nummer 8 og Turn nummer 12. Men det er jevnt mellom flere lag nedover på tabellen. Med en seier eller to igjen - så er det gode muligheter for å få en tryggere og bedre plassering.
 
Samarbeidspartnere
Hva skjer?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
juni 2022
juni 2022
 mtotfls
22303112345
236789101112
2413141516171819
2520212223242526
2627282930123
2745678910
juni    2022
Google Translate
select

 


Instagram - Likebox