Fortjent poeng i toppkampen!  Fortjent poeng i toppkampen!
Publisert: 06.05.2018

Eidsvold Turn kom under på overtid i første omgang, men hevet seg etter pause og sikret et fortjent poeng i toppkampen mot Kvik Halden. Innbytter Piotr Gawecki fikset utlikningen.

Halden stadion var arena for årets første gresskamp og møtet mellom de to lagene bookmakere og eksperter hadde tippet som avdelingsfavoritt og utfordrer før sesongen. Det var tett, jevnt og få sjanser i oppgjøret, men Kvik Halden kom nær før pause da Enal Hasurdzic skjøt like utenfor. Kort tid før pause traff Björn Berglund stolpen med en suser, og da ballen smalt i metallet på nytt på overtid av overtiden dukket Hasurdzic opp og pirket inn ledermålet på returen.
 
Eidsvold Turn måtte heve seg for å få med seg poeng hjem fra Østfold, og de gjorde også det. Piotr Gaewcki kom inn i pausen og brukte kun fire minutter på å vise seg fram. Kristoffer Trandum Nordlie slo et kjapt frispark gjennom til spissen som utliknet alene med keeper. Mathias Engebretsen slo et frispark fra rundt 40 meter over Peter Rusina og i tverrliggeren etter en times spill, men bortsett fra det skapte Kvik Halden lite etter pause.
 
Hjemmelaget var likevel en trussel på dødballer og lange innkast hele veien. Det var tydelig at hjemmelaget ikke var fornøyde med kun ett poeng da de kastet folk i angrep i sluttminuttene. Dette ga også Turn gode muligheter som da Stian Teksum kom seg fri i feltet og Kvik Halden såvidt fikk reddet på streken. 1-1 var greit mellom to gode lag i Halden. For Turns del venter nok en toppkamp allerede lørdag når Valdres kommer på besøk til Myhrer. 

 
André Trandum Nordlie i en av mange dueller på Halden stadion lørdag  
Foto med tillatelse: Gunnar Paulsen, Halden Arbeiderblad 
 

Kvik Halden - Eidsvold Turn 1-1 (1-0)
Halden stadion
 
1-0 45 min.: Enal Hasurdzic
1-1 49 min.: Piotr Gawecki (Kristoffer Trandum Nordlie)
 
Gult kort: Enal Hasurdzic, Jiress Suka Suka, Kvik Halden. Stian Teksum, Johan Kolbjørnsrud, Robin Edvardsen, Piotr Gawecki, Eidsvold Turn.
Dommer: Jan Frode Hansen, Råde IL
Tilskuere: 209 
  
Eidsvold Turns lag:
Peter Rusina
Robin Edvardsen
André Trandum Nordlie
Runar Heggestad
Johan Kolbjørnsrud
Jon Erik Økland
Kristoffer Trandum Nordlie
Thierry Dabove (Sondre Rustad Rudi i 3 min.)
Jonatan Teigland (Markus Furseth i 28 min.)
Stian Teksum
Robin Hofer Dahl (Piotr Gawecki i 45 min.) 

Google Translate
select