Kjempet til seg tre nye poeng!  Kjempet til seg tre nye poeng!
Publisert: 02.06.2018
Et selvmål og en straffescoring var nok til å sikre tre poeng borte mot Østsiden lørdag. Turn gjorde jobben og befester dermed sin posisjon som serieleder i 3. divisjonsavdelingen.
 
Turn måtte klare seg uten toppscorer Thierry Dabove i lørdagens bortekamp på en tørr, men fin gressmatte i Fredrikstad. Det skjedde liten foran de to målene før ballen datt ned i bena på Robin Hofer Dahl etter 17 minutter, men avslutningen fra kort hold gikk rett på keeper. Seks minutter senere slo Johan Kolbjørnsrud inn fra venstre og en uheldig Østsiden-spiller sendte ballen i eget nett.
 
Østsiden kom mer med de siste ti minuttene før pause og viste at de var skumle på innlegg og dødballer med mye fysikk. Hjemmelaget var friske også i starten på andre omgang, men så ble Hofer Dahl felt i boksen og Jonatan Teigland økte ledelsen fra krittmerket. Åtte minutter senere kom reduseringen da et skudd forandret retning i en Turn-fot og landet hos Fatos Berisha som fikk en enkel jobb fra kort hold.
 
Det verste Østsiden-trykket kom aldri i sluttminuttene der Turn hadde flere gode sjanser til å øke. Innbytter Piotr Gawecki nikket i nettveggen og fikk et skudd fra fin posisjon i boksen reddet før Stian Teksum skjøt centimetre utenfor. Serieleder Turn ble dermed kun det andre laget som har slått Østsiden denne sesongen. Lørdag venter nok en tøff utfordring mot et fysisk sterkt lag når Vestfossen kommer til Myhrer.
 
  
André Trandum Nordlie klarerer foran Turn-målet i andre omgang
Foto: Marius Helgå 

Østsiden - Eidsvold Turn 1-2 (0-1)
Østsiden idrettsplass
 
0-1 23 min.: selvmål (Johan Kolbjørnsrud)
0-2 60 min.: Jonatan Teigland (str.)
1-2 68 min.: Fatos Berisha 
 
Gult kort: Rang Ferej, Østsiden. Johan Kolbjørnsrud, Jonatan Teigland, Kristoffer Trandum Nordlie, Eidsvold Turn
Dommer: Jan Frode Hansen, Råde IL
Tilskuere: 55 
  
Eidsvold Turns lag:
Peter Rusina
Robin Edvardsen
André Trandum Nordlie
Runar Heggestad
Johan Kolbjørnsrud
Jon Erik Økland
Kristoffer Trandum Nordlie
Markus Furseth (Sondre Rustad Rudi i 19 min.)
Jonatan Teigland (Joakim Madsen i 1 min.)
Stian Teksum
Robin Hofer Dahl (Piotr Gawecki i 28 min.) 

Google Translate
select