Tradisjonsrikt møte på Gjøvik  Tradisjonsrikt møte på Gjøvik
Publisert: 18.08.2017
Gjøvik-Lyn og Eidsvold Turn har møttes til tøffe oppgjør en rekke ganger opp gjennom årene. Lørdag er det klart for nok et møte som er svært viktig for begge lag.
 
Selv om satsingslaget på Gjøvik har skiftet navn flere ganger opp gjennom årene, er kampene mellom laget fra mjøsbyen og Eidsvold Turn en liten klassiker. Klubbene spilte i samme avdeling hele åtte ganger mellom 1994 og 2007. Og mange husker nok opprykksduellen i 2011 der Turn satte scoringsrekord, men endte på andreplass bak Gjøvik FF - klubben som nå bærer navnet FK Gjøvik-Lyn.
 
Turns siste besøk på Gjøvik stadion var i en cupkamp i 2014 der hjemmelaget vant hele 5-1. Vårduellen på Eidsvoll endte 4-0 til Turn, men mye har skjedd hos lørdagens motstander siden den gang. Klubben har vært preget av en del uro, og trener Morten Skjærstad har takket for seg. På spillersiden er Gjøvik-Lyn i sommer solid styrket med tidligere Skjetten-spiller Magnus Tvedte samt britene Daniel Akindayini og Richie Kwabena Danquah.
 
Gjøvik-Lyn har tapt kun to hjemmekamper denne sesongen og spilte sist runde 1-1 borte mot naboen Raufoss 2. Eidsvold Turn står med hele ti strake kamper uten tap etter 3-0-seieren over Lyn sist. Vi noterer faktisk 19. august før årets første karantene kom, og som betyr at Robin Edvardsen soner for tre gule kort lørdag. Det ser ellers bra i troppen som forrige helg inntok tredjeplassen på tabellen. 
 
Google Translate
select