Turn og Kisa trener sammen!  Turn og Kisa trener sammen!
Publisert: 17.04.2018
Ja, du leste faktisk riktig! Totalt utenkelig for bare få år siden, og et prosjekt vi aldri har hørt maken til, men mandag trente Eidsvold Turn og Ull/Kisa sammen for første gang.
 
Det var flere på Jessheim stadion som sperret opp øynene mandag ettermiddag. Ute på kunstgresset fikk Ull/Kisa-spillerne som ikke startet søndagens 1. divisjonskamp mot Strømmen selskap av lørdagens startellever for Eidsvold Turn. Etter idé fra Turn-gutt og tidligere Turn-trener, nå Kisa-assistent, Tomas S. Halvorsen skal lagene trene sammen enkelte dager der dette passer for begge klubbene. Mandag var første mulighet og alle virket godt fornøyde med utbyttet av prosjektet vi aldri har hørt maken tli.
 
- Eidsvold Turn har også ofte rekruttkamp på mandag, og har få spillere på feltet mandager. Ved å samles på denne måten sikrer vi at begge lag får en ordentlig mandagsøkt igjen, som for vår del har vært litt så som så, både i fjor og før det også. Hadde vi vært i samme divisjon, så hadde ikke dette vært mulig. Men nå er det jo litt forskjell på oss, og da synes vi at dette var en mulighet som kunne gagne begge lag, sier Kisa-trener Vegard Skogheim til Romerikes Blad.
 
Som Skogheim er inne på ville et slikt samarbeid vært utenkelig for bare få år siden. Nå skiller det derimot to divisjoner mellom de to klubbene og samarbeidsklimaet er bedre enn noensinne. Dette også mye takket være da mange med Turn-bakgrunn på Jessheim stadion. Da passet det jo også greit at målscorerne under spilløkten mandag var eidsvolling og tidligere Turn-spiller Henrik Loholt Kristiansen og tidligere Turn-yndling Ciise Aden Abshir - nå begge Kisa-spillere.
 
– Dette er med på å hjelpe vår spillegruppe til å kunne bli bedre enn det vi er. Det å få jobbe strukturert på stor bane mot gode spillere fra Ull/Kisa er bare en vinn-vinn-situasjon for oss. Men jeg kan si at historien og rivaliseringen ble diskutert da tilbudet kom. Det var nok noen i klubben som synes det var litt spesielt at vi skulle takke ja til dette, sier Turn-trener Joakim Dragsten.
 
– Ting utvikler seg. Den store rivaliseringen og hatet, ligger nok en generasjon over, kanskje også to. Det er mulig noen snur seg i graven, men vi må få lov til å prøve ut noe uten at folk skal kappe hodet av oss. Dette er et prøveprosjekt, som i hvertfall ikke jeg har hørt at andre har gjort tidligere. Vi håper at dette skal bli vinn-vinn-situasjon for begge lag, sier Skogheim. 
 
 
 Eidsvold Turns blå overdeler og Ull/Kisas svarte samlet på Jessheim stadion
 
 
Joakim Dragsten og Vegard Skogheim har troen på prosjektet
Foto med tillatelse: Simon Kolstad Claussen, Romerikes Blad 
 
 
Robin Edvardsen og Johan Kolbjørnsrud byttet ut Myhrer med Jessheim stadion mandag
Foto med tillatelse: Simon Kolstad Claussen, Romerikes Blad 
 
 
Johan Kolbjørnsrud og Jon Erik Økland i samtale med Turn-legende og Kisa-ansatte Per Brogeland  
 
 
 
Google Translate
select