Treningstider - alle lag
Klikk her for å se alle treningstider!

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere
 
 
 
 

 
 


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-åringene tok bronse i Danmark!  13-åringene tok bronse i Danmark!
Publisert: 01.08.2017
De fem Eidsvold Turn-lagene trivdes som vanlig stort under Kattegat Cup i Danmark. Sportslig gikk det best for 13-åringene som tok bronse i sin klasse etter å ha slått Randaberg søndag.
 
Eidsvold Turns 2004-lag var det eneste av de fem i Danmark som avanserte til A-sluttspill. I semifinalen ble Flekkefjord for sterke, vant 3-0 og tok seg til finalen, men kampen om tredjeplassen ble en stor opptur for eidsvollingene. 5-1-seier over Randaberg sørget for at laget fikk med seg pokal hjem til Myhrer! 13-årslaget har selv skildret Kattegat-weekenden gjennom denne teksten med tittel "Bronse og hun peke fra Flekkefjord":
 
Kattegat Cup var for de fleste spillerne debuten på stor bane med 11erspillere. Det skulle vise seg å ikke være et stort problem. Turn fikk en perfekt start i gruppespillet med 6-0 mot Våganes fra Rogaland. Resultatet gjenspeiler kanskje ikke kampbildet, men fotball handler til syvende og sist om å score mål. I den andre kampen skulle Turn møte danske Herfølge. Vi snappet opp rykter om et dansk lag som ikke hadde tapt en eneste kamp i år og som nylig hadde vunnet en cup i København. Ryktene ble styrket av at de slo Nesodden 8-1 i åpningskampen.
  
Da kampen startet, innså vi fort at vi hadde overvurdert motstanderen – dette skulle ikke nødvendigvis bli slakt! Vi hang godt med og gikk til pause på stillingen 2-3. I andre omgang hevet imidlertid Herfølge kvaliteten og gjorde kort prosess med håpet om poeng. Det endte til slutt 3-8. Etter tapet skjønte vi at andreplassen i gruppespillet, noe som ville bety A-sluttspill, skulle stå mellom oss og Nesodden. Vi spionerte derfor på motstanderen i deres kamp mot Våganes. Trenerne merket seg en spiller med god fart samt at treneren spilte for Vålerenga på 90-tallet. Spillerne merket seg at samtlige spillere brukte rosa pannebånd. Nesodden slo Våganes 3-2. Vi måtte dermed spille uavgjort eller vinne mot Nesodden i den siste gruppespillkampen for å nå A-sluttspillet. 

Gutta ble vekket null-seks-hundre lørdag morgen for å være klare til kampstart klokka åtte. Det regnet og blåste, men gutta var klare til kamp når vi entret gressmatta 40 minutter før kampstart. Nesodden var ikke å se. Det skulle vise seg at de var våkne, men at det ikke fristet å starte oppvarming riktig så tidlig i det ufyselige været. Turn-trenerne så på dette som et psykisk overtak på motstanderen, og det varmet der vi sto i gjennomvåte klær.
 
Da dommeren signaliserte at kampen var igang, skjønte vi at også Nesoddens trener hadde gjort hjemmeleksa, men treneren og de med rosa pannebånd lyktes bare delvis. Turn hadde god kontroll defensivt og var effektive foran motstanderens mål. Vi gikk til pause på stillingen 2-0. I tillegg fikk vi et mål feilaktig annullert. I andre omgang endret kampbildet seg. Nesodden jaktet redusering og kom til flere gode målsjanser, men ballen spratt Turns vei hver gang. Da Nesodden brant et straffespark og vi kort tid etter gikk opp til 3-0, senket pulsen seg på sidelinja. Det endte 3-0 og vi var klare for A-sluttspill! Semifinalen skulle spilles klokka to samme dag. 

Motstandere i semifinalen ble Flekkefjord som vant den andre gruppa. Det eneste vi visste om dem var at de hadde scoret lite og sluppet inn få mål i gruppespillet. I tillegg så vi at de var små av vekst når de startet oppvarminga. Det tok ikke mange sekundene ut i kampen før vi forsto at dette ville bli en vanskelig motstander å slå. Flekkefjord-spillerne var overalt og vant alle dueller. De produserte målsjanser på løpende bånd, men til pause sto det på mirakuløst vis bare 0-1 i målprotokollen. Vi hadde fremdeles håp om seier. 
 
Da dommeren blåste igang andreomgangen, fortsatte kampbildet. Flekkefjord-spillerne hadde full kontroll defensivt og var gode på midtbanen, men ballen ville ikke i mål. På sidelinja hadde vi fortsatt et håp om et lite mirakel. Men brått brast håpet. Flekkefjord scoret to raske mål, og kampen endte 0-3. Nå var det om å gjøre å glemme tapet i semifinalen og forberede seg til søndagens bronsefinale mot Randaberg. Det er ofte vanskelig å motivere seg til kampen om tredjeplassen, men i og med at vi tapte så fortjent som vi gjorde, håpet vi at gutta skulle komme sterkt tilbake. 

Nok en gang måtte gutta opp null-seks-hundre for å være klare til kampstart klokka åtte. 40 minutter før kampstart entret vi den samme gressmatta som vi ble utspilt på dagen før. Gutta var våkne og klare for revansj! Randaberg-spillerne dukket opp et kvarter senere. Nok en gang følte vi et psykologisk overtak på sidelinja. Vi registrerte at de hadde svarte drakter og at de var på størrelse med våre spillere. Med unntak av resultatene fra gruppespillet, visste vi ingen ting om dem.
 
Da dommeren blåste igang kampen, viste det seg at Randaberg-treneren hadde analysert motstanderlaget. Med både ett og to bein inne på banen forsøkte han å mane sine spillere til følge den valgte taktikken. Men til liten nytte. Vi gikk til pause på stillingen 3-0. Randaberg tente håpet om medaljer med en redusering litt ut i andreomgang på noe som minnet om offside, men nærmere kom de aldri. Turn ga seg ikke før det sto 5-1. Bronsen var sikret!

Det er moro å spille fotballkamper, men når man som 13-åring reiser til Danmark på fotballcup, er ikke selve fotballen det viktigste. Om noen måneder har mange rotet vekk bronsemedaljen og bare et par av spillerne vil huske hvem vi spilte mot og hva resultatene ble. Overnatting på klasserom med laget, bli kjent med fotballspillere fra andre lag som lå på samme skole, disco, lære (det vil si lure) dansker hva ting heter på norsk, bussen som reiste fra oss i regnet og hun pene på Flekkefjords jentelag – det er sånne ting gutta tar med seg hjem.
 
Eidsvold Turn U14
Våganes – Eidsvold Turn 0-6
Eidsvold Turn – Herfølge 3-8
Eidsvold Turn – Nesodden 3-0
A-sluttspill:
Flekkefjord - Eidsvold Turn 3-0
Randaberg - Eidsvold Turn 1-5 
 
Eidsvold Turn U15
DHF – Eidsvold Turn 2-1
Eidsvold Turn – Yven/Greåker 1-4
Randaberg – Eidsvold Turn 1-4
Eidsvold Turn – Flekkefjord 4-1
B-sluttspill:
Eidsvold Turn - Larvik Turn 5-0
Eidsvold Turn - Grenaa 1-0  

Eidsvold Turn U18 jenter
Frøyland – Eidsvold Turn 1-0
Eidsvold Turn – Dal 1-0
Eidsvold Turn – Randaberg 0-1
B-sluttspill:
Eidsvold Turn - Stag 8-0
Eidsvold Turn - Dal 1-3 etter str 
 
Eidsvold Turn U17
Eidsvold Turn – Stag 2 2-3
ØVI/TTB – Eidsvold Turn 1-3
Eidsvold Turn – Gjelleråsen 0-8
Aastrup/Hammelev – Eidsvold Turn 2-1
Kvalifisering: 
DHF & K - Eidsvold Turn 3-1

Eidsvold Turn U17
Eidsvold Turn 2 – Nord 3-2
Stag – Eidsvold Turn 2 4-0
Eidsvold Turn 2 – Frimley Green Jaguars 1-1
Brazil Football College – Eidsvold Turn 2 8-1
Kvalifisering: 
Stag 2 - Eidsvold Turn 2 3-1  
 
Neste hjemmekamp
 

3. divisjon damer
 
 
Hva skjer?
Calendar
Title and navigation
<<<juni 2019>>>
juni 2019
 mtotfls
22272829303112
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930
271234567
juni    2019
Google Translate
select